Rikosasiat

Rikoasasiat

Autamme rikosasioissa esitutkinnassa, kuten poliisin suorittamissa kuulusteluissa sekä oikeudenkäynneissä tuomioistuimissa. Toimimme sekä rikosasian vastaajien eli rikoksesta epäiltyjen että asianomistajien, eli rikoksen uhrien avustajana.

Esitutkinta

Rikoksen tapahduttua rikoksesta tehdään rikosilmoitus tai tutkintapyyntö poliisille. Poliisi suorittaa esitutkinnan eli selvittää rikokseksi epäiltyä tapahtumaa. Esitutkinnassa poliisi kuulustelee rikoksesta epäiltyä sekä kuulee rikoksen uhria ja mahdollisia todistajia sekä hankkii todisteita. Lakimiehen avusta on yleensä hyötyä jo rikosasian esitutkintavaiheessa.

Syyteharkinta

Poliisilta rikosasia etenee syyttäjälle syyteharkintaan. Esitutkinnan perusteella syyttäjä päättää syytteen nostamisesta.

Rikosasian käsittely tuomioistuimessa

Jos syyttäjä nostaa syytteen, rikosasia käsitellään tuomioistuimessa. Tuomioistuin määrää antamassaan tuomiossa rikoksesta seuraavasta rangaistuksesta. Rikosasian vastaajalla kannattaa olla oikeudenkäynnissä lakimies apunaan syytteeseen ja asianomistajan vaatimuksiin vastaamisessa sekä puolustuksen toteuttamisessa.

Rikosasian käsittelyn yhteydessä tuomioistuin voi määrätä myös vahingonkorvauksesta, johon rikoksen uhrilla, eli asianomistajalla on oikeus rikoksen vuoksi kärsimänsä vahingon johdosta. Korvausvaatimusten muodostamiseen ja esittämiseen oikeudenkäynnissä on hyvä hankkia asiantuntevaa apua lakimieheltä.

Yhteystiedot

Sini Vaittinen

Asianajaja | Oikeustieteen maisteri | Kasvatustieteiden maisteri

+358443623320

sini.vaittinen@advantum.fi


Kim Hakala

Lakimies | Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja | Oikeustieteen maisteri

+358407362259

kim.hakala@advantum.fi


Venla Pääkkönen

Oikeustieteen ylioppilas

+358407032567

venla.paakkonen@advantum.fi

Asianajotoimisto Advantum

+358443623320

Käynti: Fredrikinkatu 33 B 2. krs

Posti: Fredrikinkatu 33 B

00120 HELSINKI